Diversitet i musikbranchen

Fri May 5th 10:00-12:00 | Nortvegia
[Danish]Hvad er status på diversiteten i 2017? De fem musikorganisationer Dansk Live, Gramex, JazzDanmark, Dansk Musiker Forbund og Dansk Artist Forbund har indsamlet tal på området og vil præsentere undersøgelsen, samt efterfølgende debattere den med et panel bestående af eksperter og skarpe musikbranchefolk. Sidst men ikke mindst, vil Statens Kunstfond præsentere et nyt chartre for øget diversitet.

Der vil blive budt på kaffe og croissanter.

Panel: Bl.a. Bjarke Svendsen/Jazzhouse, Cecilie Nørgaard/Mangfold, Anna Brink/Live Nation, Anders Wahrén/Roskilde Festival & Kirsten Barslund/DFI.

Fra Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg kommer Niels Rønholdt, Henrik Marstal og Bente Dahl.

Moderator: Anna Ullman/Weekendavisen.

Præsenteres af Dansk Live, Gramex, JazzDanmark, Dansk Musiker Forbund og Dansk Artist Forbund & Statens Kunstfond.

Anna Ullman (DK)

Musikkritiker & Kulturjournalist, Weekendavisen

Bjarke Svendsen (DK)

Kunstnerisk -og daglig leder, Jazzhouse
Bjarke Svendsen er kunstnerisk og daglig leder på Jazzhouse i samt daglig leder på spillestedet Global - spillesteder som begge ligger i København og begge har et stort frivilligmiljø tilknyttet. Herudover er Bjarke dansk musiksagkyndig i Nordisk Kulturfond og sidder dertil i DKFs fordelingsudvalg.

Cecilie Nørgaard (DK)

Uddannelses- og kønssociolog, Mangfold
Cecilie Nørgaard er uddannelses- og kønssociolog uddannet fra Aarhus- og Københavns Universitet. Cecilie formidler viden om køn og diversitet på både kunstneriske og videnskabelige måder - bl.a til uddannelsesområdet. Formålet med dette er at bidrage til en verden, hvor køn ikke bestemmer eller begrænser den enkeltes livsudfoldelse, og hvor der er plads til forskellighed og individualitet. Cecilie arbejder både på projekter i Danmark, Norden og i EU og sidder desuden i bestyrelsen i PLAN Danmark og Mads Nørgaard.

Anna Brink (DK)

Promoter, Live Nation Danmark
Anna Brink arbejder for Live Nation Danmark som promoter og arrangerer live koncerter med internationale artister på diverse danske spillesteder samt booker internationale acts til danske festivaler. Hun startede sin karriere hos Live Nation i 2009 som agent for flere danske acts såsom Kesi, Nabiha, Camille Jones, Dj Static & Dj Noize, Karen, Dokkedal/Dixen m.fl. De sidste 5 år har Anna hovedsageligt koncentreret sig om upcoming acts på den udenlandske scene samt det nyeste og bedste indenfor den urbane genre fra både UK og US. Hun repræsenterer dog en bred skare af udenlandske musikere i Danmark som inkluderer alt fra Kendrick Lamar til Rick Astley, Marcus & Martinus, Anderson .Paak, Astrid S, Stormzy, Miguel, Sean Paul og mange flere. Anna kom i efteråret tilbage til København efter at have arbejdet 6 måneder på det engelske Live Nation kontor i London.

Anders Wahren (DK)

Programchef, Roskilde Festival
Anders Wahrén er øverste ansvarlig for alt kunstnerisk indhold på Roskilde Festival. Det betyder, at han står i spidsen for Musikgruppen, der hvert år booker 175 artister til festivalens ni scener og især er ansvarlig for booking af internationale artister til programmet. Han er samtidig ledelsesansvarlig for Roskilde Festivals udbud af kunst i form af arkitektur, lyskunst, performance og graffiti og fungerer som pressetalsmand for musik og kunstnerisk indhold. Derudover er Anders chef for festivalens Indholdsdivision, og sammen med den øvrige ledelse er han med til at tegne de store linjer for festivalen som arrangement. Anders har tidligere arbejdet som booker og production manager på spillestedet Gimle i Roskilde i årene 2000-2006 og som agent hos Live Nation Denmark i årene 2007-2011.

Kirsten Barslund (DK)

Projektleder, Det Danske Filminstitut
Kirsten Barslund er projektleder på Det Danske Filminstitut, og står her bl.a. i spidsen for en indsats på tværs af DFI og filmbranchen for at styrke mangfoldigheden i dansk film. Indsatsen har fokus på diversitet i bred forstand, men har i disse år som hovedfokus at skabe konkrete indsatser, der kan øge såvel den etniske mangfoldighed og kønsbalancen såvel i branchen som i filmene. Indsatsen har rod i DFIs bestyrelse og direktion og samler bl.a. branchens faglige organisationer, uddannelser, institutioner og enkeltpersoner om det fælles mål.